Ronde van Hardenberg

Wat doe je in een week met veel vrije dagen en heel mooi weer, met in het achterhoofd dat zaterdags de ronde van Hardenberg weer verreden wordt. Veel fietsen of juist weinig fietsen?
Uiteindelijk is het geworden een ritje op Hemelvaart, vanuit Rijssen richting Ommen met Bjorn Beltman, Tom Buurman, Willard Paalman en Arjan Paalman, om daar op een terras te belanden met een kopje koffie en een gebakje. Al fietsend wordt er gesproken over de aankomende zaterdag, is toch de eerste wedstijd voor alleen de amateurs hier in de buurt.

Dan de wedstijd van zaterdag die verreden werd onder zomerse temperaturen van 24 graden. En met 98 mede strijders was de wedstrijd dan ook vol! Letterlijk en figuurlijk werd het zweten.
Aan de start voor P&K: Tom Buurman, Willard Paalman en Raymond Kienhuis
Aankomend in Hardenberg stond er toch veel wind, die je het op bepaalde punten op het rondje lastig zou kunnen maken. Na het nummer opgehaald te hebben konden de kleren van P&K aan, en de fiets uit de auto worden gehaald. Vervolgens kon er begonnen worden met de verkenning van het parcours.
Een kwartier voor de wedstrijd is het klaar staan voor de finish, voor de opstelling van het peloton. Met nummer 41 is het afwachten wanneer het eind cijfer 1 werd getrokken, toch belangrijk kom je voor in te staan, of mag je ergens achteraan starten. Al snel zie ik Willard op rijden die al snel gevolgd werd door Tom. Vervolgens hoor ik een aantal nummers voorbij komen maar… mijn nummer nog niet. Het zal toch niet gebeuren dat ik achteraan moet starten. Gelukkig hoor ik ergens in het midden van de loting mijn nummer, dus snel opstellen.
Nadat de bel geklonken heeft voor de start van de wedstrijd (70km) is het zaak om zo ergens voorin te raken, fiets een stuk makkelijker en kost niet zo veel energie. Maar al snel kom ik er achter dat, dat niet makkelijk zou worden, er werd namelijk erg hard gereden met snelheden tot over de 50 km /uur. Dus bij blijven en hopen dat de snelheid toch maar minder wordt. In de derde ronde zie ik twee man wegrijden Ruben Tolkamp en Arjen Bos. Persoonlijk zit ik nog ergens op drie kwart van het peloton. De twee waren weg en bleven weg. Al snel liep de voorsprong naar de 30 sec. Op 15 ronden voor het eind pakken de twee koplopers een ronde op het voltallige peloton.
De wedstijd werd verliep verder tam, er gebeurde verder weinig, op een paar uitloop pogingen na, die liepen dan ook op niks uit. Er waren opvallend veel valpartijen, heb er totaal 4 gezien. Op 8 ronden voor het einde worden de gedubbelde renners uit de wedstrijd gehaald. Het werd toch zaak om iets naar voren te rijden wat dan ook een beetje lukt. Op 5 ronden voor het einde worden ook wij uit de wedstrijd gehaald, in de finish straat nog een paar renners ingehaald om toch iets van een uitslag te rijden. De koplopers rijden de laatste 5 ronden alleen. Ruben Tolkamp rijdt bij het ingaan van de laatste ronde weg bij Arjen. Hij wordt dan ook de nummer één.
Uitslag Ronde van Hardenberg:
1ste Ruben Tolkamp
2de Arjen Bos
3de Pim van den Berg
16de Raymond Kienhuis
42ste Willard Paalman
50ste Tom Buurman

De volgende wedstrijd is op tweede pinksterdag namelijk. DK kampioenschappen in Groot Agelo. Voor mensen die de 30+ wil zien rijden zal deze dag vroeg uit de veren moeten, deze categorie start om 8.00uur.
Amateurs starten om 9.45uur

Groeten
Raymond Kienhuis